időjárás

2021.05.17. 20:51

Lecsapott a vihar Egerre: tetőket bontott, fákat tépázott a szél

Egerben is lecsapott hétfőn a vihar, a felhőszakadás mellett a viharos széllökések okoztak károkat a városban.

Heol

Forrás: Időkép

Sok fa ágát, gallyait törte le a hirtelen feltámadó szél, emellett pedig helyenként a háztetőkben is kárt tett.

Az Időkép tájékoztatása szerint a felhőszakadás miatt a közlekedés is nehézkessé vált a város különböző részein, helyenként tengelyig gázoltak az autók a felgyülemlett csapadékvízben, és több helyen a járdák is víz alá kerültek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn délután Heves megye területére.

Mint írják, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is elfordulhat. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát, és 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

Kedden a délelőtti óráktól kezdve a nyugati, délnyugati megyékben van esély zivatarok kialakulására, amelyeket lokálisan intenzív csapadék (10-20 milliméter), viharos széllökés (60-70 kilométer/óra körüli) és jégeső kísérhet. Az északnyugati, nyugati szelet főként a nap első felében nagy területen kísérhetik viharos széllökések (általában 60-75 kilométer/óra, néhol 75 kilométer/óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában