közvilágítás

2021.05.20. 15:52

Több év után újra van fény az egri Széchenyi utcán

Egy héttel a határidő előtt elkészült a Széchenyi utcai közvilágítás helyreállítása a 8-18. szám között – jelentette be Minczér Gábor alpolgármester csütörtök délután, amikor a munka befejezésének utolsó állomásaként közvilágítás-bekapcsolási próbát tartottak. Az eseményen Balázs György, a kivitelező HÉSZ-VILL Kft. ügyvezetője is jelen volt.

Sz. M. L.

2021.05.20 - Hosszú évek után újra működik a széchenyi utcai közvilágítás - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A hiba kijavítása május elseje után kezdődött, és a befejezését pünkösd utánra ígérték akkor, ám már csütörtök este örülhetnek a környékbeliek a közvilágításnak.

– A munkálatok közben az önkormányzat folyamatosan egyeztetett a kivitelezővel és az érintett ingatlanok tulajdonosaival, az éttermekkel. Elmondhatjuk, hogy a vállalkozás a feladatot gyorsan, precízen végezte, a sétáló utcát rendben tartották. Ígéretükhöz híven a kivitelezést szakaszosan valósították meg, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az a legkevesebb kellemetlenséget jelentse a május elején újranyitó vendéglátósoknak és az ide látogatóknak – közölte Minczér Gábor.

Minczér Gábor alpolgármester bekapcsolási próbát tartott
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az elektromos kábelhiba végleges megoldása a földkábel teljes cseréjével valósult meg. Ez a Széchenyi utca már említett szakaszán a díszburkolat bontásával, kábelárok ásásával, új kábel lefektetésével, valamint a közvilágítási eszközök bekötésével járt. A kábelcseréhez kapcsolódóan, az utcában hat kandellábert is felújítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában