könyvtári nap

2021.06.28. 19:10

A játszótéren találkoztak Gyöngyös legifjabb olvasóklub-tagjai

Idén is folytatódik a Vachott Sándor Városi Könyvtár tavaly népszerűvé vált eseménysorozata, a Könyvtár a játszótereken.

Sz. Sz. I.

Élvezték a gyerekek a játékot és a mesehallgatást Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A Pacsirta lakótelepi játszótéren Petrovics Éva könyvtáros vezetésével a szüleik kíséretében érkezett legkisebbek, a Baba olvasóklub tagjai ismerkedtek játékos formában az életkoruknak megfelelő mesekönyvekkel.

– Pályázati program része ez az ingyenes, közös játék és ismerkedés a rövid mesékkel. Az óvodáskor előtt álló kisgyermekeknek is nagyon fontos ez a fajta élmény. A szülőknek is segítünk tájékozódni, hogy mi a leghasznosabb a lapozgatásra, felolvasásra az egyébként bőséges gyermekirodalomból. A picik számára természetesen, a könyvek mellett hintázás, vonatozás, de sátorépítés is része a délelőttnek – mondta Petrovics Éva.

Élvezték a gyerekek a játékot és a mesehallgatást Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Viktorné Molnár Krisztina Gyöngyöshalászról érkezett, a három gyermekéből a két fiatalabbal. Mint mondta, nehéz olyan programot találnia, ami mindhárom csemetéjét egyformán leköti, de a kisebbek nagyon szeretik a játékos mondókákat, amiket itt hallanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában