Megmérettetés

2021.06.14. 10:55

Csütörtökig még nevezhetnek a termelők a Egri Borvidéki Borversenyre

Az idei megméretés június 24-én, csütörtökön, délelőtt kilenc órakor kezdődik, s a szervezők június 17-ig fogadják el a nevezéseket.

T. O.

Forrás: shutterstock

– Az Egri Borvidéki Borverseny negyedszázados történetében a mostani lesz majd az első olyan alkalom, amikor a beküldött nedűk elbírálása nem papíralapon, hanem tableteken történik, ami nagymértékben meggyorsítja a rendkívül erős szakmai zsűri dolgát, s a végeredmény kihirdetését – mondta el a Heolnak Hunyadi Judit, a rendező Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa marketingfelelőse.

Az idei megméretés június 24-én, csütörtökön, délelőtt kilenc órakor kezdődik, s a szervezők június 17-ig fogadják el a nevezéseket. A borvidéki borversenyen részt vehetnek a termelőknek mindazok a borai, amelyek a hatályos magyar bortörvény előírásainak megfelelnek, azaz az Egri borvidéken termelt szőlőből készült OEM, OFJ, FNF, FN borok. A benevezett nedűnek nem kell forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznie, viszont ebben az esetben a Superior vagy Grand superior borok csak „jelölt” megnevezéssel indulhatnak.

Mintákat küldhetnek be bortermelő vállalatok, egyéni bortermelők és kereskedő szervezetek. A résztvevőknek nyilatkozniuk kell egyebek között a minta által képviselt bortétel mennyiségéről, ami nem lehet kevesebb, mint 350 liter vagy 500 darab 0,75 literes palack. A verseny rendezőjéhez – az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa, Eger, Kőlyuktető – a benevezett bormintákból legalább négy 0,75 literes palackot vagy ennek megfelelő űrmértékű bormintát kell eljuttatni a kitöltött nevezési lappal együtt.

A mintákat az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa Kőlyuktetői Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben veszik át június 17-ig, a szokásos ügyfélfogadási rend szerint. A versenyről további részletek az http://egriborvidek.hu internetes oldal hírei között olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában