környezet

2021.06.30. 15:55

Diákok tisztították meg a szeméttől Eger jó részét

Szemétgyűjtő akciót tartott a városi diáktanács.

Sz. M. L.

A Liliom utcától a központig szedték a szemetet Fotó: Fehér Dániel

– Régóta dédelgetett álmunk az ökoprojektünk, amelynek megvalósítását régen tervezzük. Az elmúlt egy évben sajnos a programjaink nem valósulhattak meg olyan minőségben, mint szerettük volna. Most úgy döntöttünk, hogy ennek első állomása legyen egy városi szemétgyűjtő akció, hiszen ehhez nem szükséges különösebb tervezés vagy előkészület és eszközrendszer sem – tájékoztatta lapunkat Török Virág, a Városi Diáktanács elnöke.

Török Virág elmondta, hogy hétfőn közel húsz diák jött össze, s két felnőtt segítőjük is akadt. Az önkormányzat szemeteszsákokat és kesztyűket biztosított nekik, a városgondozásnak pedig négy állomáson rakhatták le az összegyűjtött hulladékot. Akciójukkal ugyanis nagy területet vettek célba.

A Liliom utcától a központig szedték a szemetet Fotó: Fehér Dániel

– Egészen a Liliom utcában található rutinpályától a városközpontig szedtük a szemetet. Persze, nem csak a járdák mentén, hanem a patakparton, a játszótereken, a belső udvarokban is összeszedtünk mindent, amit találtunk – részletezte. Hozzátette, a jövőben több hasonlóan előremutató kezdeményezést szeretnének elindítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában