Facsemeték

2021.06.15. 13:42

Heves megyében is elindult az Újszülöttek erdeje program

Elindult a közelmúltban az Újszülöttek erdeje elnevezésű különleges, a minél egészségesebb környezet megteremtését célul tűző országos program – adta hírül a honlapján Horváth László, Gyöngyös és térségének országgyűlési képviselője.

B. K.

Forrás: Horváth Laci/Facebook

Fotó: Czimer Tamas

A honatya hozzátette, a magyar kormány ebben vállalta azt, hogy 2030-ig minden világra jövő gyermek után legalább tíz facsemetét ültet az országban a hazai állami erdőgazdaságok bevonásával. A kalkulációk szerint ez minden egyes esztendőben közel százötven hektár új erdő létrejöttét jelenti Magyarországon.

– Különösen jó hírnek tekinthető, hogy az egy évszázaddal ezelőtti egymillió hektárról napjainkra már kétmillió fölé nőtt az erdővel borított területek nagysága hazánkban. Nagyon fontos lépésnek számít ezen a téren az Országfásítási projekt, amelyben egyebek között megyénk is egyre zöldebbé válik. Az erdőtelepítés ugyanis az egyik legfontosabb eszközünk a klímaváltozás elleni küzdelemben. A gyermek és az erdő is a jövőbe vetett hit jelképe – hangsúlyozta a honatya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában