panasz

2021.06.28. 16:18

Hiányolják az egriek a színpompát – akadozik a virágosítás a köztereken

Sokan panaszkodnak, hogy ez most nem az a virágos Eger, mint amit megszoktak az előző években.

Sz. M. L.

20210622 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Egyelőre virágok nélkül maradt az Érsekkerti szökőkút.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Nem csupán a fűnyírási feladatokkal, a virágosítással sem halad túl jól az egri városgondozás. Az Érsekkertben a virágágyások még mindig üresek. Úgy gondolom, az egyik legnépszerűbb közösségi térnek nem így kellene kinéznie a turistaszezonban – hívta fel a figyelmet olvasónk. A közösségi oldalakon is arra panaszkodnak, hogy ez most nem az a virágos Eger, mint amit megszoktak az előző években.

A Városgondozás Eger hivatalos közösségi oldalának tanulsága szerint az önkormányzati cég folyamatosan végzi a virágosítást. Legutóbb például arról adtak hírt, hogy többek közt a Fellner Jakab tömbbelső és a Malomárok utca környékén ültettek. A város másik ikonikus részén, a Dobó téren pedig június 11-én kerültek földbe a virágok.

Üresen árválkodó ágyások az Érsekkertben Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Ferenczy Tamás, aki évtizedekig volt a Városgondozás Eger Kft. városüzemeltetési üzemegység vezetője, lapunknak elmondta, hogy a korábban megszokott rend szerint már május közepén elindult az egynyári növények ültetése a város frekventált helyein, így például az Eszterházy téren, az Érsekkertben.

– Idén az esős, hideg időjárás miatt a hagymás növények virágzása kitolódott, emiatt az egynyári virágok ültetését később lehetett kezdeni. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy korai virágzású tulipánokat ültettünk, így mire beköszöntött a meleg, azok el is virágoztak, lehetett kezdeni a cserét. Mindenesetre szerencsés lett volna, ha június első hetéig helyükre kerülnek az egynyári növények, hiszen kánikulában ültetni nem célravezető, megsínylik a virágok – magyarázta a szakember, akit 2012-ben az Év Főkertészének is választottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában