hulladék

2021.06.14. 15:55

Illegális szemetelőt fogtak a gyöngyösi városrendészek

Új módszerrel veszi fel a harcot az illegálisan szemetelőkkel a gyöngyösi városrendészet mezőőrből, felügyelőből és térfigyelő munkatárs hármasából álló operatív munkacsoportja.

Heol

A Gyöngyös Harmadosztály néven ismert városrészén telepített vadkamera már az első nap lebuktatott egy szemetelőt. Az új eszköz révén vették észre a felügyelők, hogy a nemrég, épp az illegális szeméthalmok felszámolását segítő pályázat keretén belül megtisztított terület újra szemetes.

A felvételek alapján be lehetett azonosítani azt a személyt, aki traktorral szállította a területre a hulladékot. A felügyelők az azonosítást követően felkeresték az elkövetőt, aki elismerte a tettét, így vele szemben eljárás indult.

Ferenczy Dániel, az önkormányzat keretein belül működő Városrendészeti Igazgatóság vezetője elmondta: a hulladéktörvény módosítását követően lehetőség van arra, hogy az illetékes szervek szigorúbban járjanak el a fenti esetekben.

Az igazgató hangsúlyozta: az illegális szemétlerakás elleni küzdelemben elengedhetetlen az olyan innovatív rendészeti módszer bevezetése, melyben ötvözik a világos és egyértelmű eljárásrendet, a kollégák szakmai felkészültségét, valamint a modern és hatékony eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában