természet

2021.06.12. 16:56

Két új kilátóval gazdagodott a Tisza-tó

A létesítmények ünnepélyes átadóját szombaton tartották. A Békatutaj Egyesület szívügyének tekintette a megvalósítást, s partnereiket is megtalálták céljaikhoz. A két torony újabb úti célként is szolgál majd a vízitúrák kedvelőinek. Emellett pazar látványt is nyújtanak, fentről-lentről egyaránt.

Berecz Renáta

2021.06.12 - Átadták a Fattyúszerkő kilátót a Tisza-tavon - Tisza-tó - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az ünnepélyes átadón a Békatutaj Egyesület elnöke azzal kezdte, a tavon már meglévő, régi kilátók fontos szerepet töltöttek be egykor, a vízi túrák résztvevőinek pihenőhelyéül is szolgáltak.

– Láttuk azonban, hogy ezek szépen lassan tönkre mennek, ezért szerettük volna megmenteni őket, de ez nem volt járható út. Az élet aztán úgy alakult, hogy most lehetőségünk nyílt újakat építeni – tette hozzá Hajdú Dániel. Mint mondta, nagyon sokan segítették a megvalósulást.

 

– Sokat köszönhetünk a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának, akik végtelenül rugalmasak voltak, továbbá a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak is az együttműködésükért – fogalmazott.

Elmondta még, az egyeztetések alatt az is szóba került, miként lehetne fenntarthatóvá tenni az építményeket.

– Szerencsére azt tapasztaltam, hogy mindenki, akit megkerestem. nagyon örült a kezdeményezésnek, és mellénk álltak – ismertette. Ennek értelmében tizenöt partnerrel tudtak együttműködési megállapodást aláírni a Tisza-tavi szolgáltatók közül, melyek vállalták, hogy anyagi hozzájárulással vagy az elvégzett munkával segítik megőrizni a kilátókat az utókornak.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap hétfői számában olvashatják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában