Felújítás

2021.06.05. 16:04

Kívül-belül megújul az újhatvani háziorvosi rendelő

Felújítják a Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelőket, a munkálatok idején a gyógyítók a Daliban fogadják a betegeket.

Tari Ottó

A váróban is elvégzik a korszerűsítést Archív fotó: Albert Péter

Fotó: Albert Péter

Új tető, épületszigetelés, korszerűsített villamoshálózat, modern nyílászárók, akadálymentes mosdó. Egyebek mellett ezek fogadják a betegeket a felújítást követően a Bajcsy-Zsilinszky úti rendelőben. Mindezeken túl új padok, asztalok és nagy értékű sterilizálóeszköz is segítik majd az ellátást.

Az újhatvani létesítmény főépületét 1986-ban építették, s azóta nem végeztek nagyobb felújítást a főépületen. A helyiségek közül négy rendelőben öt felnőttháziorvos, egy fogorvosi rendelőben két fogorvos látja el feladatát. Az ellátási körzetek lakosságszáma több mint 15 ezer.

Hat éve az objektumhoz új traktust kapcsoltak, ahol két gyermekorvosi rendelő és az újhatvani védőnői szolgálat kapott helyet. Az önkormányzat 2019-ben megkezdte az épület rendbetételét: korszerűsítették a fűtést, felújították az ereszcsatornát és a mosdókat, valamint a belső falakat is lefestették. Most folytatják a megkezdett munkát, így mind a rendelők, mind pedig a várók bútorzatát megújítják: szekrényeket, vizsgáló- és íróasztalokat is vásárolnak.

Az épület funkcionális elrendezése a felújítással csak kis mértékben változik azzal, hogy a bejáratnál akadálymentes mosdót alakítanak ki. Az orvosok és asszisztenciájuk munkakörülményeinek javítására nagy hangsúlyt fektetnek, így két nagy értékű eszközzel teszik komfortosabbá a rendeléseket. A fogorvosi szakellátáshoz kapcsolódóan a húszéves, sokszor javításra szoruló kezelőegység helyett egy újat szereztek be. A másik újdonság pedig egy fertőtlenítő-sterilizáló eszköz, amit a szolgáltatók közösen használnak majd. Ezeken kívül légtisztítókkal kívánják megakadályoznia a kórokozók könnyebb elterjedését.

A fejlesztésre egy sikeres TOP-pályázat eredményeként kerülhet sor.

Hogy a felújítás során is folyamatos legyen a betegek ellátása, átmenetileg a nemrég megújult Dali épületébe, a Mészáros Lázár útra költözik a rendelés, így a felnőttorvosok és a fogorvosok betegeit oda várják. A tervek szerint a munkálatokkal a jövő év elejére végeznek, addig az érintett körzetekben élők türelmét kérik.

A váróban is elvégzik a korszerűsítést Archív fotó: Albert Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában