EGER

2021.06.04. 17:10

Rendőri intézkedésre is szükség volt Dobrev Klára egri látogatásán (fotók)

Nem tartott sokáig a zavartalan hangulat a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének, Dobrev Kláranak országjáró körútja Egerben.

B. R.

A találkozóra összegyűlt emberek kezdeti lelkesedését egy háromtagú csoport zavarta meg. A férfiak arcukat eltakarva, céltáblával a nyakukban, egy hordozható hangfallal érkeztek, lejátszva Gyurcsány Ferenc elhíresült nyilatkozatait, és egy „elkúrtuk” feliratú táblával emlékeztetve a hírhedt őszödi beszédre.

Ezen felbőszülve többen felháborodásuknak adtak hangot. Egy idős férfi indulatosan a háromtagú csoport előtt, a földön lévő hangfalba rúgott, mire az egyik férfi válaszul egy pisztolynak látszó tárgyat rántott elő. Percekkel később a rendőri intézkedés nyugtatta meg a hangulatot.

A három férfi érdeklődésünkre elmondta, egy Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai, akiknek nem titkolt célja a találkozó megzavarása volt. Az arcukat eltakaró férfiakat a rendőrök igazoltatták.

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő arról tájékoztatta portálunkat, hogy pénteken délután bejelentés érkezett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint az egri Széchenyi István utcában egy bejelentett rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredtek a rendezvény résztvevőivel. Közölte, hogy a jelenlegi adatok alapján a kialakult vita közben az egyik férfi elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét, azt azonban nem használta. A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították az Egri Rendőrkapitányságra, elszámoltatásuk folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában