Képviselő-testület

2021.06.24. 11:30

Több lesz a fejlesztés Lőrinciben, azonban nem mindenhol

Számos fejlesztésről dönthet ma a képviselő-testület, ám a közvéleményt megosztja, hogy a nagyobb beruházások nem érintik az összes településrészt.

Tari Ottó

A Szabadság téri parkolókat pár éve adták át, de teljesen újjá kell építeni az összeset Fotó: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A vészhelyzet következtében több mint fél évig tartó szünet után ma délután fél 3-tól ismét rendes ülést tart a kisváros vezetése. A kényszerintézkedés ideje alatt Víg Zoltán polgármester rendszeresen konzultált a képviselő-testület tagjaival a saját hatáskörében meghozott döntésekről, most mégis több olyan napirendi pont került az előterjesztésbe, amelyekre korábban nem lehetett számítani.

Ezek többsége olyan fejlesztésekkel kapcsolatos, amiket korábban pénzhiányra hivatkozva nem terveztek, vagy idő közben lemondtak róluk. Ilyenek egyebek mellett a piactéri buszmegálló bővítése, gyalogátkelő kialakítása a Rákóczi utcai iskola közelében vagy a Gábor Áron utcai járda felújítása. Pálinkás Péter alpolgármester ezek mellett számos lakossági észrevételre is felhívta a polgármester figyelmét.

Így a Mátravidéki Erőműnél egy hiányzó sorompó pótlására, szemetes edények kihelyezésére és vadkamerák telepítésére az illegális hulladéklerakások megfékezése érdekében. Mindezeken túl megvalósulnak a részben pályázati pénzből, részben önerőből finanszírozott beruházások is, mint a Határ utca és a mátravidéki erőműi Jegenyesor teljes hosszának a felújítása, míg a Szabadság tértől a vasúti átjáróig terjedő szakaszt – a Szabó Zsolt országgyűlési képviselő által kilobbizott támogatásból – már rendbe is tették.

A Szabadság téri parkolókat pár éve adták át, de teljesen újjá kell építeni az összeset
Fotó: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Az utóbbi mellett húzódó parkolókat viszont újra térkövezik. Ez megosztja a közvéleményt, ugyanis alig néhány éve adták át a beruházást, ám máris több mint tizenhét millió forintot kell költenie rá az önkormányzatnak, miközben egyéb fejlesztésekre nem futja.

Így például a felsoroltak egyike sem érinti a selypi városrészt, ahol a jelek szerint egyelőre semmilyen új, a helyiek számára fontos tevékenységgel nem számolnak. Kivéve a labdarúgó csapat több milliós támogatását: nemrég például – mint megírtuk – csaknem hétmillió forintot szavazott meg a testület a klub számára.

Selypről most nem esik szó a képviselő-testületben

Víg Zoltán a selypi fejlesztésekről nemrég nyilatkozott lapunknak. Megnyugtatta a településrész lakóit, hogy az önkormányzat vezetése nem feledkezett meg róluk, de figyelembe kellett venni a legsürgetőbb feladatokat. A helyi közlekedési gondjait enyhítő új buszforduló építéséről továbbra sem mondanak le, s a tervekben gyalogátkelő létesítése is szerepel.

A teniszpálya környékén parkolókat alakítanak ki a későbbiekben. Ezek mellett elkészül a nemrégiben felújított kultúrház felirata, valamint – ha a költségvetés megengedi – díszkivilágítása is.

Továbbá hamarosan kis tavacska és szökőkút létesülhet a kultúrházi parkban – sorolta, de az említettek egyike sem szerepel a mai ülés témái között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában