volánbusz

2021.07.30. 15:23

6 új zöldautóbusz érkezik Egerbe

A közlekedési vállalat idén tavasszal 100 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatokat a Zöld Busz Programban. A 2021. július 30-i eredményhirdetés alapján a Volánbusz Közép-Európában is kiemelkedő darabszámú, alternatív meghajtású jármű beszerzésére és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére kap vissza nem térítendő támogatást.

Heol

Képünk az egri buszpályaudvaron készült

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Volánbusz a MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban az autóbusz-állomány fiatalítása mellett fokozatosan annak zöldítésére is törekszik új, alternatív meghajtású, lokálisan alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek beszerzésével. Ennek érdekében a Zöld Busz Programban meghirdetett, elektromos autóbuszok és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra beszerzését támogató felhívásán a társaság 7 pályázata szerepelt sikerrel – számol be a Volánbusz.

Mint megtudtuk: ennek köszönhetően Székesfehérváron 12, Győrben 13, Zalaegerszegen 11, Egerben 6, Szolnokon 10, Szegeden 8, a budapesti agglomerációban pedig 40 darab új, elektromos, szóló (nem csuklós) autóbusz állhat forgalomba. Az összesen 100 zöldautóbusz beszerzését követően a Volánbusz üzemeltetheti majd az egyik legnagyobb, alternatív meghajtású járművekből álló autóbuszflottát Közép-Európában.

A társaság tájékoztatása szerint az elektromos járművek magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítanak majd utasainknak, miközben zajterhelésük alacsonyabb hagyományos társaiknál, károsanyag-kibocsátásuk pedig lokálisan zéró. A beszerzésnek köszönhetően javulhat a városok levegőminősége, élhetőbb környezetet biztosítva az érintett térségek több mint 3 millió lakosa számára.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Heves Megyei Hírlap/ Berán Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában