közös programok

2021.07.09. 12:29

A közösségi élet újraindult a füzesabonyi kertbarátoknál

A pandémia minden civil szervezetre rossz hatással volt, hiszen nem tudtak személyes kapcsolatot tartani, rendezvényeket szervezni igen hosszú ideig.

Molnár Helga

Sok-sok betervezett program elmaradt, amit igyekeznek most már pótolni, olyan alkalmakat találni, amelyek erősítik a közösséghez való tartozást. Most már lazultak a megszorítások, védettségi igazolvánnyal már szabadabban mozoghatunk, élhetjük az életünket.

Nagy Lászlót, a Füzesabonyi kertbarát kör vezetőjét arról kérdeztük, hogyan indult újra a közösségi élet az egyesületben. – Nagy örömmel kapcsolódtunk be a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Közösségépítő kultúránk rendezvénysorozatába. A program keretében Lakitelekre látogattunk el. Megtekintettük az NMI székházat, a Hungarikum Liget épületegyüttesét, amely lenyűgöző élményt nyújtott.

A helyszínen a békéscsabai Jókai Színház Hajnalban, délben, este című olasz vígjátéka nyújtott felhőtlen kikapcsolódást. Felejthetetlen élménnyel, sok-sok új ismerettel gazdagodva tértünk haza. Köszönet ezért a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei vezetőjének és munkatársainak – mondta.

A füzesabonyi kertbarátok a nemrég közgyűlést és csapatépítő programot szerveztek, melynek helyszíne a Tóth házaspár vendégháza volt Sarudon. A hosszú távollét után örültek a találkozásnak a szervezet tagjai. Nagy László,

az egyesület elnöke összegezte az eltelt időszak eseményeit.

– Sajnos több kertbarátot is örökre elveszítettünk, amely nemcsak a családnak, de az egyesületnek is nagy veszteség – tette hozzá. Csodálkozva állapították meg, hogy a pandémia ellenére 2020-ban igen sok megmozdulása volt a szervezetnek.

Az idén sajnos nem lehetett összejöveteleket tartani, az első kimozdulás a bezártságból a nők köszöntése volt. Mivel az idén nem tudták a nőnapi rendezvényt megtartani, az egyesület három férfi tagja a járványügyi szabályok betartása mellett , otthonában, illetve a kapuban virággal köszöntötte a nőket. A Pöttömke Óvoda udvarán végre a szabadban dolgozhattak a kertbarátok, előkészítették az ágyásokat a palántázáshoz, valamint lenyírták a füvet. Az Összetartozás Napja alkalmából a Trianoni emlékműnél a kertbarátok is elhelyezték a megemlékezés virágait. A napokban az Egészségügyi Központ Szív- és érrendszeri klubfoglalkozásán vettek részt, ahol a téma a labordiagnosztika, boka-karindex valamint a koleszterinszint mérés volt.

Megbeszélték a további programokat, amely szerint a környék gasztronómiai versenyein, falunapi rendezvényeken részt vesznek. Balmazújvároson egy közösségépítő tréninget is tartanak, elismert szakemberek vezetésével.

Dr. Nagy Béla szólt az újabb növényi betegségekről, többek között a barackot károsító kajszilevéltetűről és a növényvédelemről. Veres Kálmán a sarudi programon résztvevőket Tisza-tavi hajóútra is elvitte. A rendezvény estébe nyúló kellemes beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában