Közlekedés

2021.07.22. 17:12

A Magyar Falu Programnak köszönhetően újult meg az ecsédi közlekedés

A beruházás több mint 250 millió forintos kormánytámogatásból valósult meg a Magyar Falu Program keretében.

T.O.

Somodi János szentelte fel az utat. Maksa Mátyás (balra) és Szabó Zsolt tartották a szalagot

Fotó: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

– Csaknem három kilométeren közel háromezer tonna aszfaltot építettek be abba az útszakaszba, amelyet csütörtökön avattak fel a településjelző táblánál. Ezzel teljes egészében megújultak a közlekedés lehetőségei a Szűcsi-Rózsaszentmárton-Ecséd „háromszögben”, már csak egy rövid horti belterületi rész van hátra, ami várhatóan még az ősszel elkészül – mondta Szabó Zsolt országgyűlési képviselő az átadás alkalmával. Hozzátette: ezt a részt 1968 óta nem tették rendbe, így több évtizedes elmaradást sikerült pótolni.

A beruházás a Magyar Falu Program keretében több mint 250 millió forintos kormánytámogatásból valósult meg.

– Az út nem csak a helységeket, hanem az embereket és a lelkeket is összeköti, szerelmeket, barátságokat, kapcsolatokat hoz közelebb egymáshoz – fogalmazott a politikus.

Somodi János szentelte fel az utat. Maksa Mátyás (balra) és Szabó Zsolt tartották a szalagot
Fotó: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Az utat Somodi János kanonok szentelte fel, majd rendhagyó gesztus következett: Szabó Zsolt és Maksa Mátyás polgármester tartotta a nemzeti színű szalagot, amit egy építőmunkás mellett helyi felnőttek és gyerekek vágtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában