Sziklacsoportok

2021.07.06. 11:30

A pusztulástól védik a szomolyai kaptárköveket, 11 sziklacsoportot tettek rendbe

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára szerint a szomolyai kaptárkövek természeti és kulturális értékek is, amelyeket a civilek is védenek.

T. B.

Sokan látogatják a kaptárköveket

Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Száznyolcvanmillió forint európai uniós támogatásból tisztították meg és tették jobban bemutathatóvá a bükkaljai kaptárkövek többségét.

Megyénkben Eger, Noszvaj, Egerszalók, Egerbakta, Demjén és Sirok határában zajlott a program. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) még 2016-ban nyert pénzt a sziklák rendbetételére, majd a következő években meg is valósította, múlt hét pénteken záróünnepséget rendezett Szomolyán.

A vendégeket Jurecska Györgyné polgármester köszöntötte, majd Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója számolt be arról, hogy az elmúlt uniós költségvetési ciklusban hétmilliárd forintot költhettek élőhelymegőrzésre, értékvédelemre, oktatásra.

Sokan látogatják a kaptárköveket Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára szerint a szomolyai kaptárkövek természeti és kulturális értékek is, amelyeket a civilek is védenek. Tállai András, a térség országgyűlési képviselője szerint jelentős értéket képviselnek a kaptárkövek, jó gazdájuk a BNPI, amely a napi feladatain túl sok új dolgot talál ki és visz véghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában