VINO

2021.07.22. 17:30

A zene mellé jó bor dukál – Így indult az egri borfesztivál (fotók)

Az Utcazenészek Versenye idén a boros ünneppel és a Képzőművészeti Utcafesztivállal is kiegészül.

Szabadi Martina

– Immár ötödik éve azért vagyunk itt, hogy örömet adjunk önöknek. Megmutassuk azt a csodát, amit ez a borvidék rejt – fogalmazott dr. Lőrincz György, a Vino Borfesztivál szervezője és a St. Andrea pincészet vezetője szerda este az összművészeti fesztivál megnyitóján.

Az Utcazenészek Versenye ugyanis az idén a boros ünneppel és a Képzőművészeti Utcafesztivállal is kiegészül. A Vino idején a Dobó térre költözik az Egri Borvidék több mint húsz pincészete.

– Megismerhetik ezeket a kedves embereket és alkotásaikat, ilyen környezetben, zene- és képzőművészettel, irodalommal. Majdnem ugyanaz a szenvedély, majdnem ugyan az az érzés. Ez hihetetlenül izgalmas élmény. Erről szól az ötéves Vino is, nagy barátságban tudjuk megélni a borvidék kínálta csodákat – mondta dr. Lőrincz György. Elmondta, hogy huszonkét borászattól több mint százféle bort kóstolhatnak meg az öt nap alatt a Dobó téren.

– Nagy álmom volt, hogy kihozzuk az utcára a képzőművészetet. Azt vallom, közel kell az emberekhez menni. Hálás vagyok a másik két szervező csapatnak, hogy egy téren közösen, szeretetben tölthetjük el ezt az időt – mondta Teleki Klári művészetpártoló, a művészeti fesztivál szervezője. Ábry Zoltán, a zenei fesztivál főszervezője elmondta, nem csak a zsűrinek, hanem a hagyományokhoz híven közönségnek is van szavazata arról, hogy ki lesz Eger kedvence és ettől igazán szép az utcazenészek versenye.

 

A borászok jó része most a szőlőben folyó munkákat is koordinálja, az első este csak néhányan jelentek meg. Annál több volt az érdeklődő. A járvány óta a rendezvények kimenetele sok helyen kérdéses, ám Lőrincz György lapunk kérdésére elmondta, egy szokványos nyitónaphoz képest a Vino első napjára idén meglepően sok látogató érkezett. Szép számmal jöttek családok, baráti társaságok, volt, akinek a lánybúcsúját szervezték az összművészeti fesztivál kezdetére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában