Magyar Falu Program

2021.07.03. 08:49

Az állami támogatásnak köszönhetően megújult a kőkúti klub

Sirokon negyedszázados jubileumot ünnepeltek, a szentmise után pedig megáldották és átadták a 30 millióból felújított kőkúti klubot.

B. K.

Méltón emlékeztek meg Szent László munkásságáról

Forrás: Beküldött

Szent László tiszteletére a siroki településrészen minden esztendőben szentmisét tartanak. A közeli napokban megrendezett szertartás fényét emelte, hogy az idén huszonöt éve annak, hogy a sirok-kőkúti Szent László-kápolnát felszentelték.

Árvai Ferenc plébános megemlékezett az ötletgazdáról, az építtetőkről, az építőkről, s azokról is, akik hitélettel töltötték meg a kápolnát, de már nem lehetnek közöttünk. Prédikációjában példának állította Szent László király munkásságát. Méltatta, hogy miként védelmezte a hazát a külső támadások ellen, kiépítette a végvárak rendszerét, s lerakta a közigazgatás alapjait.

Méltón emlékeztek meg Szent László munkásságáról
Fotó: Beküldött

A szentmise után megáldották és átadták a megújított klub épületét a kőkúti lakosoknak. A Magyar Falu Program keretében százszázalékos támogatással, harmincmillió forintból újították fel az épületet. Az elmúlt hónapokban tetőhéjazatot cseréltek, megoldották a külső szigetelést, a nyílászárók cseréjét, vizesblokkot építettek, s korszerű fűtési rendszert alakítottak ki – tudtuk meg Tuza Gábor polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában