természet

2021.07.15. 18:18

Barlangok és földvárak megóvásáért dolgoztak

Két pályázatának eredményeit mutatta be csütörtökön a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Felsőtárkányban.

T. B.

A szervezet barlangok és denevérek megóvására 380, földvárak bemutatására 180 millió forintot kapott. Az eseményen Rácz András környezetügyért felelős államtitkár elmondta, a BNPI területén 89 ökoturisztikai létesítmény található, látogatószámuk 2010 óta duplájára, kétszázezer fölé nőtt. A BNPI kezelésében 1200 barlang van, ezek is népszerűek. Minden regisztrált nemzeti parki látogatás harmada barlangi túra.

Szántósi Rafael, Felsőtárkány polgármestere örül, ha turisták jönnek a településre, a BNPI látogatóközpontja jó oktató munkát végez, iskolásaik is évente fölkeresik. Gratulált munkájukhoz, s ők is népszerűsítik programjaikat a maguk eszközeivel.

Rónai Kálmánné, a BNPI igazgatója kifejtette, igyekeznek minél több területet jobb állapotba hozni, alapfeladatuk az oktatás, az élettelen és élő természet védelme is. Tizenkét év alatt 17 milliárd forint uniós forrást nyertek ilyen projektekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában