tisza-tó

2021.07.22. 07:00

Fizetőssé vált a poroszlói szabadstrand

Már csak belépőjegy váltásával látogatható idén ­július 7-e óta a ­Tisza-tó egyik ­közkedvelt fürdőhelye, a poroszlói szabadstrand. Megkérdeztük ennek okáról az üzemeltetőt.

Molnár Helga

 

– Húsz éve üzemeltetjük a strandot, s egyedülálló módon eddig ingyenesen lehetett látogatni. Ezt nagyon sokan nem becsülték meg, az elmúlt hetek rossz tapasztalatai miatt belépőjegyet szedünk, melyet a biztonság megerősítésére, karbantartási munkákra és infrastruktúrára fordítunk – közölte lapunkkal Görbe Róbert üzemeltető.

Hangsúlyozta, sokan félreértik a szabadstrand elnevezést. Ez nem azt jelenti hogy ingyenes a belépés, vagy hogy szabadon csinálhat bármit az ember a fürdőhelyen, hanem a szabad vízre utal a kifejezés. A különböző szakhatóságok komoly szabályokat írnak elő, melyeket kötelesek betartani.

A döntés hátterét is részletezte Görbe Róbert.

– Sajnálatos módon egyre sűrűbbé váltak a biztonsági és magatartásbeli problémák. Az elmúlt időszakban több atrocitás is történt, emiatt kényszerültünk mobil kordonokkal megvédeni és díjkötelessé tenni a strandot. Megnövekedtek a szemétszállítási, karbantartási költségeink, több embert kell alkalmaznunk a part tisztán tartására. Amióta az intézkedéseket életre hívtuk, ezek az esetek megszűntek. Rengeteg család pozitívan fogadta, hogy nyugodt, biztonságos, tiszta környezetben pihenhet – taglalta.

Kiemelte, a poroszlóiaknak továbbra is ingyenes a belépés. Hangsúlyozta, ez egy családbarát hely, s ezt szeretnék megőrizni.

– Nekünk a vendégek nyugalma és biztonsága a legfontosabb. A most bevezetett intézkedésekkel könnyebben be tudjuk tartani a jelenlegi létszámkorlátozási szabályokat is – húzta alá.

Megkérdeztük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot is arról, hogy tapasztaltak-e az utóbbi időben Poroszlón több bűncselekményt, érkezett-e bejelentés a strandról. Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő elmondta, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottsággal szorosan együttműködve biztosítja a Tisza-tavi települések közrendjét az idegenforgalmi szezonban. A Heves megyei partszakaszokon az idegenforgalmi idényben mindennap mozgóőri szolgálat működik a jogsértések megelőzése, felderítése, az itt pihenők nyugalmának biztosítása érdekében, rendszeres továbbá a bűnmegelőzési pontok kitelepülése is.

– A szabadstranddal összefüggésben rendőri intézkedésre okot adó bejelentés nem érkezett, lopást a strandon sem az előző, sem az idei évben nem regisztráltunk – tette hozzá.

Néhány jó tanáccsal is szolgált annak érdekében, hogy a továbbiakban se váljon senki vagyon elleni bűntények áldozatává. Értékeinket, ha nem tudjuk otthon hagyni, ne tartsuk őrizetlenül. Lényeges, ha van a strandon értékmegőrző, azt vegyük igénybe, miként a zárható szekrényeket is, illetve felváltva vigyázzunk egymás a holmijaira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában