eke

2021.07.23. 15:30

Harminc százalékkal emelkedett a felvettek száma az egri egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) a 2021-es felvételi eljárást három – Eger, Jászberény, Sárospatak – campusú intézményként hirdette meg – tájékoztatott Zentai László kommunikációs referens.

M. H.

2021.07.23 - Pont Ott Party Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A csütörtöki vonalhúzás eredményeként kétezer 136-an nyertek felvételt az Eszterházyra, ami harminc százalékos emelkedést jelent az előző tanévhez képest. Nappali tagozaton 886, a levelezőn ezer 168 hallgató kezdheti meg felsőfokú tanulmányait, távoktatási formában pedig 82-en tanulhatnak tovább.

A legtöbb fiatalt a sporttudományi, a gazdaságtudományi, illetve a pedagógusképzési területhez tartozó szakokra vették fel, a legnépszerűbbnek az edző szak bizonyult. Az Eszterházyra bekerülők 88 százaléka állami ösztöndíjas hallgató lesz. Az EKE Bölcsészettudományi és Művészeti Karának 272, a Gazdaság- és Társadalomtudományinak 189, az informatikainak 150, a pedagógiainak 147, a Természettudományi Karnak pedig 128 nappali tagozatos elsőéves hallgatója lesz szeptembertől.

Először hirdettek távoktatást programtervező informatikus, valamint gazdálkodás és menedzsment szakon. Ugyancsak első alkalommal lehetett jelentkezni kereskedelem és marketing, pénzügyi és számvitel felsőoktatási szakképzésre, s gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésre.

A vonalhúzás után fontos, hogy a kémia alapszakon újra elindul a nappali tagozatos képzés tíz hallgatóval. A tanár szakok közül a testnevelő, földrajz tanár szakon zajlik majd a legnagyobb létszámú oktatás. Az Eszterházy Károly Egyetem és Eger számára mind a képzésben, mind a kutatásban kiemelten fontos területen, a szőlész-borász képzésben is szép létszám alakult, összesen 42 szőlész-borász hallgató kezdheti meg tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában