segítség

2021.07.28. 13:31

Jelentős támogatás érkezik árvízvédelemre Heves megyébe

Több mint hárommilliárd forintot költhetnek a települések.

M. H.

Szörnyű képek járták be a sajtót az árvizek miatt Fotó: MW

Az elmúlt évek villámárvizei jelentős károkat okoztak Heves megyében sok településen. A híradások elöntött utcákról, tönkrement infrastruktúráról, sérült műtárgyakról és anyagi károkról szóltak.

– Az utóbbi két esztendőben különböző kormányzati források bevonásával érintett településeinken befejeződött a helyreállítás, és kisebb árvízvédelmi fejlesztések is megvalósultak – tudatta dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Közölte, most azonban jelentős előrelépés következhet, hiszen a rendelkezésre álló forrás nagyságrendet lépett.

Mint írta, számítanunk kell arra, hogy a klímaváltozás az időjárási szélsőségek megerősödését hozza magával, tehát ez a jelenlegi helyzet konzerválódik, meg kell tanulnunk vele együtt élni, de egyszers­mind csökkentenünk kell a kockázatokat is.

Szörnyű képek járták be a sajtót az árvizek miatt
Fotó: MW

– Az időjárásra ugyan a megyei önkormányzatnak nincs befolyása, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program maradványforrásainak felhasználásával jelentős mértékben hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az Egerszóláton, Sirokban, Rózsaszentmártonban és további nyolc településen tapasztalt vízkár okozta problémák megelőzésére jelentős, 3,3 milliárd forintot tudunk fordítani – közölte.

Sirok közel 640, Bükkszék közel 700, Nagyút majdnem 100, Egerszólát több mint 620, Noszvaj majd 90, Szűcsi közel 200, Egerfarmos 30, Novaj csaknem 200, Felsőtárkány kicsit több mint 60, Rózsaszentmárton 500, míg Nagykökényes 200 millió forint támogatást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában