Felújítás

2021.07.31. 12:35

Lovagrend újíttatta fel a bélapátfalvai kőkeresztet (fotók)

Felújítását követően Kovács László plébános áldotta meg a Bélapátfalvi Apátság templomkertjében lévő kőkeresztet szombaton délelőtt. A feszületet az 52. Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére a Szent György Lovagrend tagjai újíttatták fel a város önkormányzatával együttműködve.

S. S.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A kereszt felújítása alkalmából tartott ünnepségen Balogh Tibor, a lovagrend nagypriorja köszöntötte az egybegyűlteket. Rövid beszédében a nagyprior bemutatta a közel 700 éves alakulat magyarországi tevékenységét, céljait.

Hangsúlyozta: egyik legfontosabb feladatuk a karitatív tevékenység, a lelki gondozás és az adománygyűjtés. Ezen tevékenységük körébe tartozik egyebek között ennek az apátsági kőkeresztnek a felújítása is. Balogh Tibor szavai szerint az elhatározás egy éve született, a megvalósítást azonban késleltették a vírushelyzet okozta nehézségek. De végül mára sikerült elvégezni a műemléki környezetben található kőkereszt felújítását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában