Zene

2021.07.14. 14:14

Nem csak a zenéről szól majd az egri Utcazenészek Versenye

Az ismert okok, a járványügyi korlátozások lazítása után újra ellepik Eger utcáit a remek hangulatot biztosító zenészek.

Sz. M. L.

Keddig folytatódik az Utcazenészek Versenye: a zenészek élményekért, visszajelzésekért érkeztek a megyeszékhelyre

Forrás: Archív fotó: Korsós Viktor

Idén az Utcazenészek Versenye a járványügyi korlátozások lazítása után júliusban jelentkezik. Tavaly a VINO Kóstoló Borünneppel és a Képzőművészeti Utcafesztivállal megélt közös sikerre építve újra egy időben zajlik a három rendezvény – jelentette be szerda délután Ábry Zoltán, az utcazenészek versenyének főszervezője.

Az együttműködés mögött most az a megfontolás áll, hogy a három rendezvény összeadódó turisztikai vonzerejével vásárlóerőt hozzunk az egri belvárosba jövőhét szerdától-tette hozzá. Elmondta azt is, hogy az öt napos összművészeti fesztiválra az ország minden részéből ezeknek művészek, fellépők.

- Szándékaink szerint összművészeti fesztiválként jelentkezünk, együttműködésben a Vino Borünneppel, a Képzőművészeti Utcafesztivállal. Bővül a kulturális kínálat is irodalmi színpadokkal, ahol Kukorelly Endrével és Háy Jánossal találkozhat a közönség melyben Molnár Ferenc, középiskolai tanár, az Irodalmi Szalon vezetője lesz segítségünkre. Idén csatlakozott hozzánk a Szövegtrafik is. Természetesen teret adunk a gasztronómiának is a Hotel Korona segítségével – jelentette be Ábry Zoltán, az utcazenészek versenyének főszervezője.

– Nem lehet elegendő lehetőségünk, hogy az egri bor nagyságát bemutassuk – fogalmazott dr. Lőrincz György, az Egri Borút Egyesület elnöke. Elmondta, hogy az idén öt éves Vino Borünnepen huszonkét egri borászat mutatkozik be, s kifejezetten hangsúlyos ez művészetre és gasztronómiára érzékeny környezetben. Bemutatta az egyesület gondozásában megjelent Egri Bikavér Magazint. Bányai Laura a Hotel Korona képviselője elmondta, hogy a Vino hivatalos menüjeként négy étellel készülnek kitűnő párosításkép négy nedűhöz.

– Hotelünk Eger első borszállodája, a kitelepülés során változatos kínálatunkkal szeretnénk a bor és gasztronómia párosítását népszerűsíteni – mondta. Teleki Klára művészetpártoló elmondta, hogy idén 23 standot állítanak fel a téren, a festők, kézművesek vagy grafikusok az ország minden részéről érkeznek. – Péntek este hat órától élőzenével kísért élményfestésre várjuk az érdeklődőket – emelte ki.

Tihanyi Krisztina a Szövegtrafik képviseletében elmondta, ők műhelygyakorlatokat és felolvasóestet is tartanak, utóbbira még várják a jelentkezőket.

Kezdőképünk archív fotó: Korsós Viktor/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában