Szórakozás

2021.07.25. 15:30

Utcazenészek Versenye – újra az Andörkaver az egriek kedvence (fotók, videók)

Fantasztikus hangulatban telt el ebben az esztendőben is az Utcazenészek Versenye Egerben.

M. H.

Fotó: Szanto Gyorgy

A szerdán útjára indult fesztiválon összesen 144 zenész, harmincöt-negyven formációban lépett föl a megyeszékhely 15-16 kijelölt pontján. A közönségdíjat az a zenész vagy csapat kaphatta, aki a legtöbb egri járókelőt nyerte meg a produkciójának, azaz a rendelkezésre álló öt nap alatt a legtöbb like érmét gyűjtötte be az utcákon.

Az Utcazenészek Versenye Egerben közönségdíjának nyertese az ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Andörkaver⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ lett. A legjobb szóló szakmai díját ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Jobbágy Dani⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ kapta, a legjobb együttesnek járót a ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Nemadomfel, a legjobb hangszeresét Tímár Krisztián gitáros, a Rat Rod zenekarból, a legeredetibb utcai performance elismerést pedig Ágról Ágra kapta⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣. Ábry Zoltán főszervező elmondta, a tavalyi évben a VINO Kóstoló Borünneppel s a Képzőművészeti Utcafesztivállal megélt közös sikerre építve újra egy időben zajlott a három rendezvény.

 

A szombat esti gálán a szakmai zsűri is értékelte a fesztivált. Szolnoki Péter, a Bon-bon együttes frontembere a zenészek lelkesedését, kitartását és felkészültségét dicsérte. – Nagyon örültünk annak, hogy előző évekhez képest sok muzsikus egyre technikásabb, s odaadóbb figyelemmel tekintett a közönségre. Ez is lényeges értékelési szempont, hiszen fontos, hogy az adott művész meg tudta-e állítani a járókelőket. Ez szerintem mindenkinek sikerült – tette hozzá.

 

Nagy Zoltán, egyetemi docens hozzátette, az ítészeknek nagyon nehéz dolga volt. Kiemelte, sok régi arc is felbukkant a zenészek között, ami szavai szerint azt jelenti, hogy sokan jól érzik magukat Eger utcáin, a fesztiválon. Szentmihályi Gábor dalszerző elmondta, zsűritagként az a legnehezebb, hogy néhány hangból megítéljék, ki mennyire tehetséges.

– Évről évre egyre kellemesebb meglepetés ér bennünket – hangsúlyozta. Ábry Zoltán főszervező a csapatmunkát emelte ki, melynek köszönhetően létrejött ez a többnapos, összművészeti programsorozat.

Mindezek után megismerkedhettünk a győztesekkel. A leadott érmék alapján az összesítés alapján az egriek kedvence 787 szavazattal az Andörkaver csapata lett. Ők már tavaly is bezsebelhették ezt az elismerést, most újráztak.

– Nagyon köszönjük mindenkinek az elmúlt napokat. Fantasztikus közönségünk voltatok. Szavakkal nehezen lehet most leírni, amit érzünk – örömködtek.

Az idei évben számos újdonsággal készültek a szervezők. Az idei utcazenei rendezvény részeként a tavalyihoz képest dupla alkotói létszámmal folytatódott a Képzőművészeti Utcafesztivál, melynek szakmai vezetője Teleki Klári, egri művészetpártoló. A zenei fesztivál már nem csak a könnyűzenéről szólt. A szervezők összművészeti fesztivállá szeretnék fejleszteni. Ennek részeként Irodalmi Színpadot állítottak fel és azon helyet kapott Molnár Ferenc Irodalmi Szalonja. A fiatal egriek által életre hívott Szövegtrafik is csatlakozott a programhoz. A VINO Borünnep idén ötéves fennállását ünnepelte, mely július 21-e és 25-e között a Dobó István térre költözött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában