ÖRÖKBEFOGADÁS

2021.08.01. 11:30

5 csodálatos kutyus várja álmai gazdiját Egerben – Fotók

Bemutatunk olvasóinknak öt örökbefogadható kutyust, akik mindannyian az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják, hogy igazi családra találjanak.

Mellik Alexandra

Ramsay

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Ezúttal is elhoztunk olvasóinknak öt csodálatos kutyust, akik az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják álmaik gazdiját.

Ramsay

A körülbelül három és fél hónapos kisfiú nemrég került az egri menhely gondozásába. Ramsay nagyon energikus és akaratos kisfiú, aki mellé mindenképp olyan gazdi ajánlott, aki kézben tudja tartani dominanciáját. Mivel még kölyök, szüksége van egy határozott jellemre, aki irányítja, tanítja. Ramsay – aki mindenkivel jól kijön – benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe, oltási programmal rendelkezik.

Ramsay Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Ramsay Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Györgyi

A 10 éves idős hölgy egy igazán bújós, szeretetre éhes nagy mackó, akinek hatalmas szemei mindenkit elvarázsolnak. Györgyi mindenkivel nagyon jól kijön, amit viszont a leendő gazdinak fontos tudnia róla, krónikus fülgyulladása van, ami rendszeres kontrollt igényel. Ez azt jelenti, havonta egyszer érdemes megmutatni egy állatorvosnak. Györgyi nagyon nyugodt természetű kutyus, ivartalanított, benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe, oltási programmal rendelkezik.

Györgyi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Györgyi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Bora

Bora 5 éves ivartalanított kislány, aki korábban gazdis volt, ám miután baleset érte, lemondtak róla. Törött lábbal érkezett három évvel ezelőtt az Állatokat Védjük Együtt Alapítványhoz. A gyógyulási folyamat sokáig tartott, mára azonban Bora egy teljesen egészséges, szeretetigényes kutyussá vált. Nagyon jó természetű, pillanatok alatt hozzászokik új környezetéhez és mindenkivel jól kijön. Benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe. Ivartalanított, oltási programmal rendelkezik. Borának nagy a mozgásigénye, így számára egy aktív család lenne a legalkalmasabb.

Bora Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Bora Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Mézi

A 2 éves Mézit a menhelyen hozta világra édesanyja, Sárika. Négyen voltak testvérek, a többiek már gazdára találtak, Mézi és Sárika azonban még a menhelyen élnek. Nagyon barátságos kislány, az elején azonban kell egy kis idő, amíg feloldódik, s elengedi a benne rejlő óvatosságot. Hatalmas a mozgásigénye, így ő is egy aktív család mellett találná meg a legalkalmasabb otthont. Mézi egy gyönyörű, barátságok és nagyon játékos kutyus, akinek gyengéi a labdák. Benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe. Ivartalanított, oltási programmal rendelkezik.

Méri Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Méri Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Sárika

A 4 év körüli Sárika szó szerint labdafüggőségben szenved. Nagyon játékos és barátságos kislány, akinek gyönyörű külseje mindenkit elvarázsol. Fekete németjuhász jellegű és a labdák után a másik gyengéje a víz, imád pancsolni és játszani a slaggal. Sárika vemhesen, teljesen magától érkezett az egri menhelyre, ahol világra hozta négy kölykét. Közülük hárman gazdisodtak, Sárika és Mézi azonban még nem találtak otthonra. Ivartalanított kislány, aki benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe, oltási programmal rendelkezik. Egyedüli kutyusként vagy Mézivel érezné magát a legjobban.

Sárika Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Sárika Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A korábban bemutatott öt-öt gazdikereső négylábú itt tekinthető meg:

Örökbefogadás teljes felelősséggel

Az örökbefogadás nagy felelősséggel jár, az állatokat kizárólag örökbefogadási szerződéssel lehet befogadni, ezt az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány kiemelten fontosnak tartja. Az örökbefogadási szerződés tartalmazza egyebek mellett, hogy az örökbefogadó a törvényben, illetve az helyi önkormányzati rendeletben meghatározott kereteken belül gondoskodik az állatról. Fontos: az örökbefogadó vállalja, hogy az állatról a legmegfelelőbben fog gondoskodni, annak a tőle telhető legmegfelelőbb körülményeket biztosítja, s élete végéig gondoskodni fog róla. Kényelemből vagy más okból kifolyólag semmilyen körülmények között sem hagyhatja magára, dobhatja ki azt az állatot.

Az örökbefogadó vállalja, hogy a végsőkig kitart a befogadott állat mellett,

elaltatni csak akkor altatja el, ha az állat már nagyon nagy mértékben szenved és az állatorvosnak is ezt javasolja.

Az örökbefogadó kötelessége továbbá, hogy az örökbefogadott állat elvesztését, sérülését, halálát és annak okát valamint körülményeit az örökbeadónak azonnal jelenti. Az állatot befogadó garantálja, hogy őt sem kísérleti, sem más olyan céllal nem viszi el, illetve adja át más személynek, hogy az állatot bármely módon is bántalmazzák, kísérletet folytassanak rajta. Fontos továbbá, hogy az örökbefogadó az örökbeadó tudta kívül nem adja tovább az állatot.

Amennyiben a befogadott kutyus vagy cica nem kapja meg a megfelelő bánásmódot, elhanyagolják, rosszul bánnak vele, akkor automatikusan örökbeadója tulajdonát képzi az állat, akinek joga van őt visszavenni. S végül de nem utolsó sorban az örökbefogadónak tartania kell a kapcsolatot az örökbeadóval.

Az örökbefogadással kapcsolatos további részletek ITT tekinthetőek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában