Ördöglovasok és lovagi tornák

2021.08.29. 08:06

A nemzeti ünnepen történelmi lovasgálát rendeztek Szilvásváradon

A műsorban hét színt mutattak be a lovasegyesületek: bemutatkoztak a szabadidomítók, a helyi voltizscsapat, a győri Ördöglovasok, majd a római fogatok versenye következett.

T.B.

Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Történelmi lovasgálát rendeztek az augusztus 20-i nemzeti ünnep estéjén a lovasstadionban. Cseri Dávid, a ménesgazdaság igazgatója az esemény megnyitóján elmondta, a stadionban nemcsak a sporteseményeknek, hanem kulturális rendezvényeknek is otthont szeretnének adni.

A műsorban hét színt mutattak be a lovasegyesületek, -csapatok. Bemutatkoztak a szabadidomítók, a helyi voltizscsapat, a győri Ördöglovasok, majd a római fogatok versenye következett ifj. Galbács Ferenc, Galbács Ferenc és ifj. Dallos Andor részvételével. Utána a lovagi tornák világába kalauzolták el a szereplők a nézőket, majd a lipicai fajta történetét, viselkedését érzékeltették különleges mutatványokkal.

Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap
Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A lipicai kancák és csikók behajtása után a gálát a huszárok, köztük a Honvéd Huszár Díszalegység díjlovas, fegyveres és capriole magasiskola bemutatója, végül pedig az összes résztvevő felvonulása zárta.

Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap
Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában