Ünnep

2021.08.29. 15:04

A Szent Lajos napi búcsú alkalmából hármas ünnep volt a Lajosvárosban

Dr. Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke mutatott be szentmisét a Szent Lajos napi búcsú alkalmából a lajosvárosi templomban.

S. S.

2021.08.29 - Ternyák Csaba, egri érsek megáldja a Várandós Nagyboldogasszony szobrát - Átadták a Plébániai közösségi házat, és a Várandós Nagyboldogasszony szobrát Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A városrész templomának hagyományos nagy ünnepe három napon át tartott. Pénteken és szombaton Szabó József atya, az egri szeminárium spirituálisa által vezetett lelkigyakorlattal készültek a hívek az eseményre.

Az érsek a szentmisét követően megáldotta a most elkészült közösségi házat és plébániát, valamint a templomkertben állított Várandós Boldogasszony-szobrot, Markolt Sebestyén szobrászművész alkotását. Az alkotás arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet az élet védelmére, és zarándokhelye legyen a családra vágyóknak és a gyermeket váróknak, illetve a szülőknek, nagyszülőknek.

Ismeretes, hogy a most átadott közösségi ház igen régi vágya volt a városrészben élőknek.

A vadonatúj létesítményben hitéleti, kulturális és szabadidős programokkal várják Lajosváros lakóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában