Turizmus

2021.08.12. 15:01

A tavalyinál jobb volt a júniusi forgalom Heves megyében

Megyénkben 36,25 ezer vendég 84,1 ezer éjszakát töltött el hotelben, panzióban, vagy kempingben júniusban, ami 37 százalékos emelkedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

T. B.

Eger forgalma is csökkent

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A vendégéjszakák száma 2020 júniusához képest több mint másfélszeresére nőtt, 2019-hez mérten pedig 57 százalékkal csökkent országosan, közölte a KSH.

Az adatok szerint a belföldi vendégéjszakák száma tavalyelőtthöz képest csak harmadával esett vissza. A külföldiek által itt töltött idő viszont 85 százalékos zuhanást mutat a járványügyi korlátozások miatt. A legnépszerűbb hazai turisztikai régió a Balaton volt, ahol a belföldi vendégéjszakák harmadát regisztrálták.

Heves megyében 36,25 ezer vendég 84,1 ezer éjszakát töltött el hotelben, panzióban, vagy kempingben júniusban, ami 37 százalékos emelkedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Ám a tavalyelőttinek csupán a hatvan százalékát teszi ki. Ebben nem csak a külföldi vendégek elmaradása volt az ok – ők tizedannyian voltak, mint két éve, ám ötödannyi éjszakát időztek itt –, emellett a belföldi turizmus is elmaradt még a korábban mért szinttől.

Eger forgalma is csökkent
Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A két évvel ezelőttihez képest Demjén forgalma nőtt, Parádon pedig tízszázalékos volt a csökkenés. Szilvásvárad, Gyöngyös a tavalyelőtti vendégéjszakaszám hetvenöt, Egerszalók és Noszvaj pedig a nyolcvan százalékát hozta, Poroszló és Parádsasvár pedig hatvan százalékot ért el. Eger forgalma a tavalyelőtti negyven százalékára esett vissza, Mátraszentimréé pedig a negyedére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában