kitüntetés

2021.08.20. 16:56

Díszpolgár lett a balatoni gyógyító

Falunapot tartottak a napokban Balatonban. A főtéri parkban a délelőtt a gyerekekről szólt, délután pedig színpadi programokkal szórakoztatták a közönséget.

T. B.

Dr. Varga László József és Udzeliné Murányi Enikő

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

Föllépett Komáromi Pisti, az Ózdi Hagyományőrző Együttes, a Bélapátfalva Dalkórus, a gólyalábas Óriás cirkusz, a Sambrasil, a Roy és Ádám Trió, majd utcabál és az Atomix retró rockműsora zárta a napot. A falunapra ellátogattak az erdélyi testvértelepülés, Felsőrákos küldöttei is.

Dr. Varga László József és Udzeliné Murányi Enikő Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

Hosszú idő után újra díszpolgári kitüntetést adtak át, a település ezzel a rangos címmel dr. Varga László József háziorvos több mint négy évtizedes munkáját ismerte el. Udzeliné Murányi Enikő polgármester elmondta, évtizedek óta nem adtak díszpolgári címet Balatonban, a kutatások szerint összesen ketten kaptak korábban ilyet. Szeretnének hagyományt teremteni azok elismeréséből, akik sokat tettek a faluért. Varga doktor 44 éven keresztül dolgozott Bükkszentmárton és Balaton orvosaként, nyugdíjba vonulása után is, őt találták a legérdemesebbnek a címre, így hálálva meg a több évtizedes gyógyító munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában