Bemutató

2021.08.11. 14:00

Elektromos autók fókuszban – Módszertani bemutatón vettek részt az egri tűzoltók

Az egri hivatásos tűzoltók vettek két elektromos autót, megtekinthették a legveszélyesebb pontokat, mint a légzsák és az akkumulátor leválasztási pontjai, és átismételték hogyan kell egy baleset szenvedett járművet szakszerűen rögzíteni, hogy az ne tudjon elgurulni.

Heol

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy/Heves MKI

Módszertani bemutatót szervezett az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség az egri tűzoltóság beavatkozó állományának kedden.

A bemutatóra Bozsik Pál egy elektromos gépjárművet hozott, hogy a tűzoltók szemügyre tudják venni és gyakorolni tudjanak a járművön. Az esemény elméleti előadással kezdődött, ahol Bozsik úr és Sas Dániel tű. százados, tűzoltósági felügyelő ismertették a jármű paramétereit, annak akkumulátorát, továbbá a biztonsági leírását. Elmondták, hogy a hasonló járművekben akár két motor is lehet elhelyezve, az akkumulátor cellái túlhevülés elleni védelemmel vannak ellátva, tűz esetén az áramkör automatikusan is megszakad, de a biztonságos tűzoltói beavatkozáskor nagyon fontos, hogy az akkumulátort leválasszák a tűzoltók.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy/Heves MKI

Ezt követően az egri hivatásos tűzoltók az udvaron szemügyre vettek két elektromos autót, megtekinthették a legveszélyesebb pontokat, mint a légzsák és az akkumulátor leválasztási pontjai, továbbá átismételték hogyan kell egy baleset szenvedett járművet szakszerűen rögzíteni, hogy az ne tudjon elgurulni.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy/Heves MKI

A szakemberek felhívták a figyelmet, hogy minden esetben kötelező az elektromos védelmi kesztyű használata, továbbá egy hőkamerával is vizsgálták az autó akkumulátorát parkolás és működés közben. Hazánkban is egyre több elektromos jármű közlekedik a forgalomban, a katasztrófavédelmi kirendeltség célja az volt, hogy az állomány tagjai felkészülten és szakszerűen tudjanak beavatkozni egy olyan műszaki mentésnél, ahol elektromos járművek is érintettek.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy/Heves MKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában