takarítás

2021.08.23. 13:02

Fogvatartottak takarították az Érsekkertet

A rabok az Egri Bikavér Ünnepre szépítették meg a helyszínt.

M. H.

2021.08.23 - A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet női fogvatartottai takarítanak az Érsekkertben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2008-ban indította el a Börtön a városért programot azzal a céllal, hogy erősítse mind a fogvatartottak, mind az intézet közösségi szerepvállalását, elősegítse az elítéltek reintegrációját.

– Ez alatt az idő alatt már több mint száz alkalommal vettünk részt Eger megszépítésében, hétfőn nyolc fogvatartott tevékenykedett az Érsekkertben – mondta Simon Tamás bv. alezredes, sajtóreferens. A nyolc hölgy parkgondozási munkákat végezett, felásták a játszóteret és gereblyéztek. Hagyomány, hogy a nagyobb ünnepek előtt az elítéltek teszik rendbe az események helyszínét, így az Egri Bikavér Ünnep előtt is. A nők biztonságos őrzését az intézet látta el, míg az eszközöket a Városgondozás Kft. adta.

Mirkóczki Ádám polgármester hozzátette, Nagy Balázs parancsnokkal tavaly megegyeztek abban, hogy a Börtön a városért programot folytatni kívánják. – Bízzunk benne, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy minél többször végezhessen ilyen munkát az intézet – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában