vélemény

2021.08.02. 17:30

Kevés a nyilvános mosdó Egerben – véli olvasónk

Hiányolják a helyiek a nyilvános illemhelyeket Egerben. Olvasónk szerint probléma, hogy az Érsekkertben is csak egy nyilvános illemhely van, ám az sincs mindig nyitva.

Heol

20210719 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Nyilvános mosdók Egerben.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Sokak szerint nincs elég illemhely a megyeszékhelyen, amik vannak, azoknak a higiéniai állapota pedig nem megfelelő. A nyilvános illemhelyekről korábban az önkormányzatnál is érdeklődtünk, de tőlük nem érkezett válasz.

A téma olvasóinkat is megmozgatta, legutóbbi cikkünk kapcsán többen is kifejtették véleményüket a közösségi oldalon. Volt, aki Hatvanban hiányolta a nyilvános mosdókat. Mint írta: „Egy gyönyörű, virágos, tiszta városban nincs normális nyilvános illemhely. Legalábbis a megkérdezett járókelők közül senki nem tudott róla, csak a hordozható illemhely-bódékat emlegették. Ezeket az igénytelen vackokat meg használja az, aki felállította!”

Egy másik olvasónk kiemelte: annak a kevés mosdónak is, ami van Egerben, nem túl megfelelő a higiéniai állapota. Hozzátette: az Érsekkertibe egyszer ment be a fiával, de inkább – ahogy fogalmazott – a bokrot választották.

„Tapasztalatom szerint nem csak Egerben, az ország más településén sincs elegendő illemhely, a tisztaságuk sem megfelelő.” – vélekedett egy hölgy, azonban volt, aki nem panaszkodott a nyilvános illemhelyek számát illetően. Buszpályaudvar, piac, Bródy Sándor utca, Gárdonyi tér, érsekkert – sorolta, majd kiemelte: ezek mind nyilvánosak, s nincsenek messze egymástól. „Viszont az Érsekkertben elférne még a játszótérnél. Mondjuk a körcsarnok környékén.” – egészítette ki. Volt továbbá, aki felhozta, hogy nem kellett volna megszüntetni a Líceum melletti nyilvános WC-t.

Sokak szerint kevés a nyilvános illemhely Egerben Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Másik olvasónk pedig azt írta: „Eger városvezetése többek között ezt a kérdést sem tartotta elég érdemesnek arra, hogy megoldást találjanak rá.” Ezzel a felvetéssel többen is egyetértettek, s hozzátették: figyelembe kellene vennie a városvezetésnek, hogy Egerben megfelelő mennyiségű és minőségű nyilvános illemhelyek legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában