tárlat

2021.08.03. 15:25

Látássérült fotósok munkáit állították ki Egerben

Egyedülálló kiállítás nyílt a napokban Egerben, az egyetem B épületében.

M. H.

2021.08.03 - A Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete "Más megvilágításban" című kiállítása (Kerekasztal beszélgetés) - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A tárlaton a látássérülés történetét ismerhetik meg a látogatók, a társadalmi megítélésük változását, a különféle oktatási segédeszközök fejlődését, valamint a vakvezetőkutyák történetét és kiképzésük menetét.

Bertyák Bence és Vlasics Márton fotósok meséltek magukról és munkáikról Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A kiállítás másik fő célja, hogy bemutassanak olyan életpályákat, amelyek demonstrálják, hogy fogyatékkal élőként is lehet példaértékű életet élni, karriert építeni, csúcsteljesítményt elérni, a társadalom hasznos tagjává válni.

Kiemelt helyet szánnak a kiállításon a magyar parasport fejlődésének bemutatására. Emellett az érdeklődők megismerhetik más területek neves látássérült képviselőit is, az irodalom, a képzőművészet, a fotográfia és az előadóművészet világából. A tárlaton e témák tárgyai, dokumentációi, alkotásai, relikviái is megtekinthetők. Ehhez kapcsolódóan beszélgetnek látássérült alkotókkal, művészekkel, sportolókkal, így volt ez tegnap is, amikor Bertyák Bence és Vlasics Márton fotós beszéltek pályájukról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában