közérdekű adatigénylés

2021.08.03. 11:18

Megtudtuk: 7 használható illemhely van Egerben

Több sikertelen próbálkozást követően közérdekű adatigényléssel sikerült hozzájutnunk ahhoz a nem kifejezetten nagy horderejű, ám hasznos információhoz, hogy pontosan hol és milyen nyitvatartással üzemelnek a városban a nyilvános illemhelyek.

Sz. M. L.

20210719 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Nyilvános mosdók Egerben.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a minap az önkormányzathoz az egri nyilvános mosdókról, a városvezetés és az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt. ugyanis nem válaszolt a témával kapcsolatos kérdéseinkre.

Arról már korábbi körképünkben beszámoltunk, hogy a helyiek szerint kevés a nyilvános illemhely, valamint bemutattunk néhány ilyet. Az adatigénylésből most kiderült, hogy összesen hét hely található a városban.

Az önkormányzat megbízásából a Városgondozás Eger Kft. üzemelteti a Bródy Sándor utcai nyilvános illemhelyet, amit három férfi és négy nő használhat egyszerre. Oda százötven forintért térhetünk be, mégpedig minden nap nyolc és tizennyolc óra között.

Az Érsekkerti nyilvános illemhely egy-egy személyes, és díjmentesen működik. Március 30-tól és október 31-ig reggel nyolc órától húsz óráig tart nyitva – olvasható a dr. Bánhidy Péter jegyző által küldött dokumentumban.

Jó hír – és számunka új információ –, hogy a Kőlyuki pincesoron is van egy nyilvános mobil illemhely márciustól októberig, ez ráadásul díjmentes. Valamint találhatunk díjmentes mellékhelyiséget a Grőber urnatemetőben és a Lajosvárosi temetőben is.

Az említett adatigénylésből az is kiderült, hogy az önkormányzat megbízásából az Evat Zrt. is üzemeltet kettőt. Ez azért kifejezetten érdekes, mert mikor korábban náluk érdeklődtünk, azt válaszolták, hogy nem tudnak segíteni. Ezen létesítmények biztosítása ugyanis nem az ő hatáskörükbe tartozik.

A jegyző által megküldött adatokból viszont világosan kiderül, hogy a Szépasszonyvölgyi illemhelyet az Evat üzemelteti. Egyébként ez az egyik legfelszereltebb mind közül, itt négy piszoár, négy férfi, négy női és egy mozgáskorlátozott wc található. Ez a legdrágább is, kettőszáz forintért vehetjük igénybe.

Szintén modern a Gerl Mátyás utcai nyilvános illemhely négy piszoárral, két férfi, négy női és egy mozgáskorlátozott hellyel, melyeket százötven forintért használhat bárki. A létesítmény januártól februárig nyolctól tizennyolc óráig, márciustól de­cemberig pedig este nyolcig tart nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában