Vélemény

2021.08.29. 11:30

Olvasóink többsége bevonná az autópályán szabályszegők jogsiját

Óriási visszhangot váltott ki olvasóinkból a döbbenetes jelenség, miszerint tömegesen követtek el szabályszegést az M3-as autópályán.

Heol

Forrás: Magyar Közút

Mint korábbi cikkünkben írtuk, augusztus 22-én, vasárnap az M1-es és az M3-as autópályán is történtek balesetek, amelyek miatt több kilométeres torlódások alakultak ki.

Ennek köszönhetően számos sofőr gondolta helyes megoldásnak, hogy szembemenve az alapvető közlekedési szabályokkal, az autópálya kellős közepén megfordul vagy visszatolat, kitéve ezzel a többi vezetőt, védtelen utasait és önmagát is további veszélyhelyzetnek. Mindezt a Magyar Közút kameráinak sikerült rögzíteni.

Olvasóinkat is megmozgatta és elgondolkodtatta a téma, Facebook-megosztásunkra számos válaszreakció, mintegy negyven hozzászólás érkezett. Mint a kommentekből jól látszik és várható is volt, sokan gondolkodás nélkül elvennék a szabályszegők jogosítványát, mások azonban empátiát mutattak és együttérzésüket fejezték ki az autópályán kígyózó sorokban rostokoló sofőrökkel szemben. Így hát rendkívül megosztó volt a téma, mindkét oldalon bőven akadnak hozzászólók, érvek és ellenérvek.

Sok esetben találkozhattunk tehát hasonló olvasói véleményekkel:

„Be kell szedni az összes jogosítványt. Hol van a rendőrség?!?!”

„Jogsikat beszedni!!! Ne legyen már természetes a hülyeség!”

Volt, aki álszentnek nevezte, mások a hozzászólás alapján annak tarják az első csoport tagjait. Ők úgy vélték, ilyesfajta esetben szinte minden sofőr a szabályszegés mellett döntene. Egyikük például a következőképpen nyilatkozott:

„Ettől még a legtöbb sofőr tud vezetni.. Hülye, aki azt írja, hogy vegyék el a jogsit. Ugyanúgy bárki megtette volna. Aki azt írja, hogy nem, az álszent vagy hazudik.”

Egy másik férfi olvasónk „idilli” családi képpel próbálta szemléltetni, milyen is lehet egy többórás dugóban ácsorogni:

„Aki azt írja, hogy jogsikat beszedni, annak jó 4 óra dugóban töltött időt kívánok a zárt kelepcében, az 50 fokos aszfalton, gyerekekkel a hátsó ülésen, klíma nélkül, a sofőrre meg jöjjön rá a cifrafosás....”

Összességében elmondható, hogy bár kialakulhatnak ilyesfajta kényelmetlen kényszerhelyzetek, el kéne gondolkodni: megéri kockáztatni utasaink, családtagjaink és embertársaink életét?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában