Táboroztatás

2021.08.01. 11:37

Változatos programokkal várta a fiatalokat a rózsaszentmártoni honvédelmi tábor

Egyebek mellett a Horti Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület jóvoltából rövid bemutató után a kicsik és nagyok játékos formában ismerhették meg a tűzoltás alapjait.

T. O.

Fotó: Beküldött

Második alkalommal zajlott a napokban az ötnapos honvédelmi tábor a településen a 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj szervezésében.

Sipos Jánosné polgármester a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a tábor fő helyszíne a Móra Ferenc Általános Iskola udvara volt, de a gyerekek terepgyakorlaton is részt vettek. A kulturális program jóvoltából pedig megismerkedhettek a helyi múzeumok gyűjteményével és más nevezetességekkel is.

A táborozásban harminc fiatal vesz részt, akik nyílt nappal és hagyományőrző bemutatóval készültek az esemény zárására. Ám emellett is sokszínű, változatos programokkal várta a táborlakókat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatából megvalósított, térítésmentes esemény, amelyen civilek is közreműködtek.

Bakaruhában Fotó: Beküldött

Egyebek mellett a Horti Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület jóvoltából rövid bemutató után a kicsik és nagyok játékos formában ismerhették meg a tűzoltás alapjait, a helyi Rákellenes Liga tagjai pedig egészséges ételeket készítettek és kóstoltattak a gyerekekkel. A jógacsoport tagjai is foglalkozást tartottak, festettek, színeztek.

Az ecsédi Kacus Néptáncegyüttes vezetője gyermekjátékokkal és néptáncoktatással készült, a zárónapon pedig a Rose Dance Társastánc Egyesület tartott a gyerekeknek bemutatófoglalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában