testvértelepülés

2021.09.29. 11:15

A kapcsolatok erősítése a legfőbb érték, vallják a szihalmiak

Szihalmon, valamint a felvidéki Szilicén öt-öt, NATURACAMP elnevezésű faházas kis kempinget adtak át a közelmúltban.

S. S.

Kötetlen hangulatban telt az avatás

Forrás: beküldött

Mindez a Történelmi históriák és természeti csodák – Gyere és légy részese! című pályázat révén történt. Az átadási ceremóniához napsütéses idő teremtette meg a jó hangulatot. Az eseményen 22 iskolás és 12 felnőtt vett részt. Őket piknikebéddel vendégelte meg az önkormányzat – tudtuk meg Bóta József Sándor polgármestertől.

A faluvezető a köszöntőt követően részletesen ismertette a két település egyre szorosabbá váló testvérkapcsolatát és együttműködését. Szerinte ez a határon átnyúló projekt lehetőséget teremt fiataljaiknak és családjaiknak a kölcsönös látogatásokra és egymás értékeinek jobb megismerésére, valamint a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Kötetlen hangulatban telt az avatás Fotó: beküldött

– Meggyőződésem szerint e találkozások tovább erősítik majd a Felvidék és Magyarország kapcsolatát, a két kistérség értékeinek, kincseinek alaposabb megismerését – mondta a polgármester.

Bóta József Sándor felidézte, hogy a testvértelepülésükről többször érkeztek látogatók kulturális rendezvényeikre és nemzeti ünnepeinkre. Ugyanakkor a szihalmiak is több alkalommal jártak a világörökség részét képező, természeti kincseket birtokló szilicei térségben.

– Egyre inkább köztudottá válik, hogy amíg Szilicén a fennsík szépsége jelenti a vonzerőt, addig az Árpád-kori településünkön, Szihalmon a történelmi örökség, az építészet, a kultúra, a közeli gyógyfürdő és a helyi jellegzetességek marasztalják az ide látogatókat – fogalmazott a faluvezető.

Piknikhangulat

Az átadóünnepség befejezéseként a szervezők hosszasan társalogtak a részt vevő fiatalokkal és tanáraikkal, valamint a szülőkkel a kemping adta nagyszerű lehetőségekről.

A beszélgetőpartnerek javaslatokat tettek a környezet további fejlesztésére és szépítésére a kemping területén, és a szomszédos kálváriának és a kálváriarét természeti környezetének eredeti helyreállítására. A hangulatot a piknikezés tette teljessé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában