Nemzetközi projekttalálkozó

2021.09.26. 08:40

A vidéki nőket és a gazdálkodókat segítik a nemzetközi projekt résztvevői

Egerszalókon előadást hallhattak a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület működéséről, munkájáról, a falusi szállásadók mai követelményeiről, a szálláshelyek minősítéséről, az internet adta lehetőségek kihasználásáról.

Sz. M. L.

Lengyel, magyar, román és szerb szakemberek tanácskoztak Egerszalókon

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nemzetközi projekttalálkozó volt szeptember 21-én és 22-én Egerszalókon. A Számítógép és a nők vidéken E+ WORA projekt találkozóját az Erasmus+ támogatta.

Gyakorlatokon alapuló tudás

Az útmutató hasznos, jó gyakorlatokon alapuló tudást ad majd át, benne az internet és szociális média használatról, internetes platformokról, arról, hogyan keressük az információkat, biztonságot az interneten. A programon belül a Kislépték abban is segít a résztvevőknek, hogyan lehet ajánlatot keresni és tenni az interneten.

A négy projektpartner, így a lengyel AgriNatura Foundation, a magyar Kislépték, a román ECO-Ruralis és a szerb AMA Centar képviselői gyűltek össze, hogy újabb tapasztalatokat és jó gyakorlatokat osszanak meg egymással. A projekt végén elkészül az ICT Vademecum, amely a partnerek által kidolgozott útmutatások a – főként gazdálkodásban tevékenykedő – vidéki nők számára a megélhetést segítő számítástechnika használatáról, például az agroturizmus vonatkozásában.

Lengyel, magyar, román és szerb szakemberek tanácskoztak Egerszalókon
Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Egerszalókon előadást hallhattak a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület működéséről, munkájáról, a falusi szállásadók mai követelményeiről, a szálláshelyek minősítéséről, az internet adta lehetőségek kihasználásáról. Jó gyakorlatok keretében megismerkedtek néhány falusi vendéglátóval. A program részeként megtekintették Egerszalók nevezetességeit, a barlanglakásokat és a gyógyfürdőt is – tájékoztatta lapunkat Farkasné Uzelman Szilvia TDM-menedzser.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában