előadás

2021.09.18. 17:26

Az Abák korának tanulságait ismerhették meg a diákok Abasáron

Hétfőn Aba Béla, a Magyar Páneurópai Unió Egyesület elnöke látogatott a településre.

Sz. Sz. I.

Aba Béla a múlt üzenetéről szólt az iskolásoknak

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Aba Sámuel egykori királyi központja romjainak megtekintése után előadást tartott az általános iskolásoknak, annak az ötnapos erdei tábornak a nyitónapján, melyet az ő felajánlásának köszönhetően szervezhettek meg a településen. Az elnök felidézte egykori királyunk halálának körülményeit, s a kisdiákok számára levonta annak tanulságait.

– Ma is érvényes, hogy a magyarság egysége nem múlhat anyagi érdekeken és irigységen. Ha majd választópolgárok lesztek, arra törekedjetek, hogy felismerjétek, hogy az a vezető, akit követni szeretnétek, a közösséget szolgálja, vagy csak önös érdekek vezérlik – hangsúlyozta Aba Béla.

Aba Béla a múlt üzenetéről szólt az iskolásoknak Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Az elnök lapunknak elmondta, a XIV. században már huszonnyolc ágat számláló Aba-nemzetség egyik vonalának leszármazottja, de nincs abasári kötődése. Eddig határon túli gyerekek honi üdültetését támogatta, a járvány miatt esett most magyar településre, mégpedig az ősi rokoni szál okán Abasárra a választása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában