sportolás

2021.09.27. 14:29

Birtokba vehették a sportolók az egyetem új kondiparkját

A Kutatók éjszakája programsorozatához csatlakozva vehették birtokba a sportolók az egyetem új attrakcióját.

Heol

Május elején írtunk róla, hogy a Leányka úti Atlétika pályán elkezdődött az a munka, amely végeztével szabadtéri kondipark létesül a területen. Azóta sok minden történt, javarészt, hogy a kivitelező befejezte a beruházást, és miután a különböző engedélyek is megérkeztek, már csak a hivatalos megnyitó maradt hátra.

Minderre a Kutatók éjszakája 2021-es programsorozatán belül kerítettek sort, a helyszínen tartott, péntek délelőtti eseményen így már minden készen állt az új attrakció használatbavételére. Az ünnepélyes ceremónia nyitányán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézetének képviseletében dr. Révész László köszöntötte a jelenlévőket, és adott hangot legelsőként örömének a mai nap kapcsán – írja az egyetem.

Az intézmény vezetősége nevében dr. Váczy Kálmán általános rektor-helyettes intézett ünnepi beszédet az egybegyűltekhez, kiemelve, hogy az újabb fejlesztéssel az egyetemi polgárok számára új, modern sportolási lehetőség adódik a Leányka úti, már meglévő sportlétesítményekhez csatlakozva. Szintén ennek fontosságát hangsúlyozta Jordán Dániel, az Eszterházy SC ügyvezetője is, aki a projekt házon belül történő megvalósulásáért felelt az utóbbi időszakban.

Szintén a helyszínen köszönthettük a kivitelező cég képviseletében Novák Ádám projektmenedzsert. Az egyetem számára nagylelkű felajánlást tévő BeStrong egyik vezetője köszönetét fejezte ki, amiért az egri intézmény cégüket választotta, és örömének is hangot adott annak okán, hogy remek helyszínt sikerült találni a beruházásnak.

Dr. Tóth Antal, az egyetem Természettudományi Karának dékánja egy kétezer éves idézettel kezdte rövid beszédét. Az „ép testben, ép lélek” kifejezéssel a sportolás fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet, majd egy közismert, Gálvölgyi János magyar színművész védjegyévé váló gyúrós „szleng” elpuffogtatásával adta ki a rajtjelet a mozgásra.

Nem is maradt hátra más ezt követően, minthogy a megjelent sportolók birtokba vegyék a 238 négyzetméteren elterülő, tizennyolc elemből álló szabadtéri kondiparkot. Az eszközöket először kipróbálók között sportszakos hallgatók mellett az Eszterházy SC női kézilabdásait, vízilabdásait, röplabdásait is észre lehetett venni, de voltak itt férfi kézilabdások is egri Street Work Out-osok is, nem beszélve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat irodavezetőjéről, Kővári Viktorról, aki az ország számára az Exatlon Hungaryből vált ismertté. Utóbbi sportolót a televíziós műsorban szintén szereplő Halász Vivien is elkísérte, és, ha már jelen volt, természetesen ő maga is kipróbálta az új attrakciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában