Sajtótájékoztató

2021.09.17. 09:38

Demkó Gábor: A falvak és a kisvárosok fejlődése látványos

Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármestere kiemelte, hogy a több, mint egy órás vitában szó sem esett a falvakról, a vidékről.

Sz. M. L.

20210917 - balról: Demkó Gábor (polgármester, Novaj)

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

- A választókerület összes vidéki polgármestere nevében mondhatom, az ellenzéki előválasztási vitának már a helyszínválasztása is jelezte, hogy a fővárosi stáb mit gondol rólunk. Bátonyterenyére szervezték, esélyt sem adva arra, hogy a választókerületben élők részt vegyenek rajta – mondta péntek reggel Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármestere.

Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármestere
Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kiemelte, hogy a több, mint egy órás vitában szó sem esett a falvakról, a vidékről.

- Ha mégis erre terelődött a szó, akkor elnéptelenedő, fejletlen helyként jellemezték településeinket. Lesajnáltak minket. Mi büszkék vagyunk eredményeinkre, megadjuk a tiszteletet, de el is várjuk azt.

Demkó Gábor, Novaj polgármestere
Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

- Az előválasztás szervezése is megmutatja, mennyire számolnak velünk, mindössze két városban adhatják le voksukat a megye egyes választókerületében élők. Nem csupán azzal van a gond, hogy mi hangzott el a vitán, hanem az, hogy mi nem. Mindez a szocialista kormányzást idézi, amikor a vidék magára volt hagyva – tette hozzá.

Demkó Gábor, Novaj polgármestere kiemelte, hogy a falvak és a kisvárosok fejlődése látványos.

- Egyre többen döntenek úgy, hogy falvakba, agglomerációba költöznek. A vidék fejlődik, de minderről egy szót sem ejtenek. A baloldali összefogásnak nincs mondanivalója a vidéki emberek számára. Megszakítanák azt a fejlődést, ami az elmúlt években jellemző volt. Nem engedjük, hogy ellehetetlenítsék a vidéket – fogalmazott Demkó Gábor.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában