idősek napja

2021.09.29. 12:37

Egerben köszöntötték az az ötven, hatvan és hetven éves házasokat

Az idősek napja alkalmából köszöntötte az ötven, hatvan és hetven éves házasokat a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége, többek között a Heves megyei és az egri önkormányzat, illetve a megyei kormányhivatal közreműködésével szerda délelőtt a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Sz. M. L.

Farkas Attila a szövetség elnöke elmondta, hogy ez a nap arra is emlékeztet, hogy az idősek is társadalmunk hasznos tagjai.

Juhász Attila Simon, a Heves Megyei közgyűlés elnöke kiemelte, minden körülmények között fontos, hogy az ember kortól függetlenül megbecsült tagja legyen a környezetének.

– Volt szerencsém olyan családban felnőni, ahol három generáció élt együtt. Bíztatok minden fiatalt, hogy támaszkodjon nagyszüleire, ők tették lehetővé, hogy tanuljanak, dolgozzanak és családot alapítsanak.

Magyarország polgári kormánya figyelmet fordít a családokra és a nyugdíjasokra – fogalmazott dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott. Kiemelte, hogy 2022-ben várhatóan visszakaphatják a 13. havi nyugdíjat, s idén rekord értékű nyugdíjprémium érkezik nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában