Eger Civil Ünnepe

2021.09.14. 12:04

Huszonhatodjára ünnepelnek a civilek az egri Érsekkertben

Az esemény, mely szeptember 18-án lesz, gerincét a kultúra, egészség és sport hármasa adja.

M. H.

Hamarosan megrendezik a XXVI. Eger Civil Ünnepét az Érsekkertben. A részletekről számoltak be tegnap egy sajtótájékoztatón. Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, Eger a bor, illetve a történelme mellett az erős civil életéről is híres.

– Száz aktív szervezet működik a városban, akik véleményt formálnak, részt vesznek az önkormányzat munkájában. Örülünk, hogy ismét meg lesz tartva az ünnep, s ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is hatszázezer forinttal tudjuk támogatni az eseményt, reméljük, jövőre már többet fordíthatunk rá – tette hozzá. Mindezt kiegészítette azzal, hogy az esemény, mely szeptember 18-án lesz, gerincét a kultúra, egészség és sport hármasa adja.

Badacsonyi Bohus Gabriella, az Egri Civil Kerekasztal soros elnöke kiemelte, az idei ünnep mottója az újra együtt gondolat. Hozzáfűzte, harminchárom sátorban várják az érdeklődőket. Gál Sándor, az Eger Civil Ünnepe koordinátora elmondta, közel négyszáz önkéntes dolgozik majd szombaton. Farkasné Juhász Margit szervező pedig arról szólt, hogy a felvonulás fél 10-kor indul a Dobó térről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában