sajtótájékoztató

2021.09.21. 11:49

Indul a TOP Plusz program Egerben: több mint 8 milliárdos támogatást kap a város

Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, valamint dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke tartott közös sajtótájékoztatót kedden.

Sz. M. L.

2021.09.21 - dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke - Sajtótájékoztató a Megyeházán - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Jelenleg is zajlik a 2021-től tartó időszak Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) társadalmasítása. Szeptember 24-ig véleményezhetőek a pályázatok. Októberben meg is jelennek a kiírások, amelyekre egy hónapos türelmi- és felkészülési idő után, novemberben pályázhatnak a települések – jelentette be kedd délelőtt sajtótájékoztatón dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Kiemelte: újdonság, hogy már komplex pályázati projektek is elérhetőek lesznek. Összesen 67 milliárd forint érkezik a megyébe. A megyeszékhelyre pedig 8,31 milliárd forint áll rendelkezésre, a kormány ugyanis megduplázta az Egerre szánt összeget. A város nem kiírt pályázatokra jelentkezhet, hanem maga állíthatja majd össze a fejlesztések listáját.

– A kormány ezzel újrabiztosította a várost arról, hogy partner a fejlődésben. Ezt csak úgy lehet hatékonyan felhasználni, ha szakmailag felkészülten dönt a városvezetés a hasznosításról. A cél, hogy az Egerben élők és a városunkba látogatók érdekeit szolgálják majd a fejlesztések. Ehhez párbeszédre is szükség van – fogalmazott dr. Pajtók Gábor választókerületi elnök, aki hozzátette, hogy mindebben felajánlja saját és munkatársai segítségét a városháza munkatársainak.

Kiemelt több – véleménye szerint fontos – pontot, ilyen az önkormányzati utak fejlesztése, annak érdekében, hogy a megnövekedett gépjárműforgalom kezelhető legyen. Gyalogátkelők, játszóterek és közösségi terek megújításáról és létrehozásáról, valamint árvízvédelemről is beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában