szavazás

2021.09.28. 08:18

Keresik az ország kedvenc borát, Heves megyei borászatok is várják a voksokat

Közönségszavazáson keresik az ország kedvenc borait, hazai gyártású párlatait, termelőit, vendéglátóhelyeit, kereskedőit.

G. Zs.

A szakmai és közéleti nagykövetek által javasolt tételekből választhatnak a borkedvelők október végéig, nyolc kategória 34 alkategóriájában 3-3 tételből. A Vince Magazin által életre hívott díjat november 5-én adják át a Hotel Marriottban. A lehetséges győztesek között megyénkbeli borászatok és nedűik is szerepelnek.

Sauvignon blanc kategóriában a Mátrai borvidéken tevékenykedő Bárdos Pincészet 2020-as évjáratú borára lehet voksolni, ugyancsak ezen tájegység nedűje, a Centurio Szőlőbirtok 2017-es Szürkebarátja indul a legjobb szürkebarát díjért. Chardonnay kategóriában az egri Kovács Nimród Borászat 2016-os Chardonnay Battonage indul. Bikavérre is várják a voksokat, a három lehetséges nyertes közül kettő egri, a Gál Tibor Pincészet 2017-es Egri Bikavér Pajados Grand Superiorja és ugyan ebből az évből a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet Merengője. Syrah kategóriában Kovács Nimród 2016-os évjáratú Soul Syrahja lehet a győztes.

Egyéb buborékos kategóriában a gyöngyöspatai Hoop Wines tavalyi PINK Kékfrankosa kap lehetőséget. A legjobb borcímke díjáért a Bolyki 2020-as Egri Csillaga szállhat ringbe. Az Egri borvidék nagyon sok díjat bezsebelő borászata, a St. Andrea két további kategóriában is versenyre kel, az egyik a legjobb borétterem, borbár – itt a budapesti St. Andrea Wine & Sky bar indul –, de a legjobb borászat címet is elnyerhetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában