kiállítás

2021.09.21. 17:11

Megérkezett a Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállítás Egerbe

A hevesi megyeszékhely volt a Civil Összefogás Fórum Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállításának első vidéki állomása.

S. S.

Az interaktívnak mondható tárlat egy kamionnal járja az országot, s az Őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából készült. Az ingyenesen látogatható kiállítás kedd délutáni megnyitóján Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója személyes emlékeit is felidézte a történtekről.

- Ez a kiállítás egészen felkavaró még úgy is számomra, hogy ott voltam 2006-ban az Astorián, ahol két méterre rohantak el mellettem a lovasrendőrök. Emberi sorsokat tettek tönkre ott és akkor Gyurcsány Ferencék, csak azért, hogy hatalmon tudjanak maradni – mondta a kommunikációs igazgató.

A kiállítás interaktív emlékezést nyújt Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dr. Pajtók Gábor, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke is a fővárosban tartózkodott a véres események idején – árulta el a megnyitó helyszínén a megyei kormánymegbízott. Döbbenetes élménynek nevezte a történtek újraélését a tárlat interaktív közegében.

- Tizenöt év távlatából is megdöbbentő, hogy az a Gyurcsány beszél demokráciáról, demokratákról, aki ezt a kiállításon is megörökített brutális tettet elkövette – mondta Pajtók Gábor.

Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott emlékeztetett arra, hogy szervezője volt pártja 15 évvel ezelőtti, az Astóriánál tartott rendezvényének. Mindent szabályosan szerveztek, mégis vérbe fordult a nap.

- Ennek egy csodás ünnepnek kellett volna lennie, amit sikerült Gyurcsány Ferencnek a kiállítás által megmutatott módon szétvernie – fogalmazott a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában