biztonság

2021.09.20. 11:19

Országosan egyedülálló rendvédelmi program indul Gyöngyösön

„Szomszédom a felügyelő” címmel indul új rendészeti program október 4-től Gyöngyösön.

Sz. M. L.

20200316 Sajtótájékoztató a városházán a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről - Hiesz György és Maka Piroska - Gyöngyös

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

– A városrendészet nagy átalakuláson ment keresztül az utóbbi években, a polgárok bizalma is növekedett. Ezt a tendenciát szeretnénk folytatni azzal, hogy elkészítettük az országosan egyedülálló szolgáltató jellegű közösségi rendészet szakmai anyagát – jelentette be hétfő délelőtt sajtótájékoztatón Ferenczy Dániel a városrendészet igazgatója.

A tervek szerint a város tíz választókerületében lesz egy-egy körzeti rendész, aki körzeti megbízottként járőrözik majd – emelte ki Ferenczy Dániel. Hozzátette, ezt plusz feladatként, speciális átképzést követően teljesítik majd kollégáik. Elmondta: arra is megoldás lehet a kezdeményezés, hogy a közösségi oldalakon már azelőtt olvasható egy-egy probléma, hogy az illetékes hatóság tudomást szerezne róla.

– A programot utcafórumon mutatjuk be. Első elemeként a körzeti megbízottat ismerik meg a polgárok, s párbeszédet indítunk a várost érintő problémákról. A második elem polgárőrök toborzása lesz, lehetőség nyílik arra, hogy a helyi civilek részt vegyenek ezekben a bűnmegelőző tevékenységekben. A harmadik elem egy önvédelmi szekció, ebben önvédelmi sportszakértők adnak tanácsokat a gyöngyösieknek. Célja, hogy a polgárok bátrabbak és határozottabbak legyenek azokban a helyzetekben, amelyekben esetleg nem indokolt az, hogy egyenruhást értesítsünk – részletezte.

Tájékoztatása szerint ezen a héten már közzéteszik az időpontokat és a helyszíneket, ahol a fenti események zajlanak majd. Hiesz György polgármester elmondta, hogy a program finanszírozását az önkormányzat biztosítja.

– A helyiek sok esetben igénylik az állandóságot és a közvetlenséget, tapasztalataink szerint a közterület felügyelőkkel és a mezőőrökkel kapcsolatban is. Erre is irányul ez az új rendszer, hiszen megismerik a körzet felelősét, tudják majd a telefonszámát, elérhetőségeit. Kialakul a bizalom – fogalmazott a polgármester.

Kiemelte, a városrendészet kollégái eddig is intenzív munkát végeztek a város egyes részein, céljuk például a közterületi gyorsulási versenyek, a rongálások, a csalások visszaszorítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában