autómentes nap

2021.09.22. 10:50

Reggelivel várták a bringásokat Egerben (fotók)

Autómentes napot tartanak Egerben szerdán.

Sz. M. L.

2021.09.22 - Bringás reggeli Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Reggel fél héttől nyolc óráig két helyen idén is reggelivel kedveskedtek a kerékpárral közlekedőknek. A Felsővárosban az Olasz utcában és a Dobó téren látták vendégül némi napindítóra a munkába igyekvőket, s persze mindenki mást is, aki két keréken érkezett.

A Bringás reggeli országos kezdeményezést a Magyar Kerékpárosklub indította el, melyhez az egri Ökomenedzser Iroda is csatlakozott a HungAIRy Life IP projekthez kapcsolódóan. Ez az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldását, a levegőminőség javítását és a levegőminőség javítását célozza nyolc hazai régióban, tíz magyar településen, köztük Egerben is.

– A megyeszékhelyen az egyik fő légszennyezési forrás az autós közlekedés. Szeretnénk felhívni a városban élő és dolgozó emberek figyelmét az alternatív közlekedési eszközökre. Jövőre a HungAIRy projekt közreműködésével közösségi kerékpáros rendszer épül ki a városban, két állomással – osztotta meg lapunkkal Dobó Zsófia, ökomenedzser.

Az eső ellenére elég sokan megálltak. Persze akadt bőven olyan, aki késésben volt és már nem fért bele a kitérő, de ők is lelkesen integettek a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában