történelem

2021.09.02. 11:20

Történelmi jelentőségű emlékoszlopot avattak Abasáron

Abasáron felavatták és megszentelték a XI. századi királyi központ maradványainak történelmi emlékhellyé nyilvánítását jelző emlékoszlopot.

HEOL

2021 09 02 Sztélé avató ünnepség - Harrach Péter a Nemzeti Emlékhely és Kehyeleti Bizottság elnöke, Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézete igazgatója, Prof Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztere - Abasár - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Avatóbeszédében dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere arról beszélt, hogy ebben a korban, amikor általános értékválságot élünk meg, elsősorban Európa nyugati felén és az euroatlanti övezetben ideológiai és morális interregnum állapota van.

- Ez a térség a gazdasági befolyását és népességét folyamatosan veszíti el. Mit tehetünk mi, magyarok? Ebben a helyzetben nekünk a hagyományainkra, az identitás elemeire kell támaszkodnunk, aminek a szerves része az, hogy kik vagyunk, s miért vagyunk a világon. Ha nem tudjuk honnan származunk, hogy magyarok vagyunk, hogy keresztények vagyunk, akkor csak hányódik a sorsunk. A magunk megismerésében fognak segíteni az abasári feltárás eredményei – fogalmazott dr. Kásler Miklós.

További részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában